Dilimizin Zenginlikleri Projesi

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayında gerçekleştirilen etkinlikler raporda belirtilmiştir.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayında gerçekleştirilen etkinlikler raporda belirtilmiştir.

Nis

Okulumuz 10/a sınıfından Damla AKIN Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kutadgu Bilig'e bağlı kalarak Nesne Tasarım Yarışmasında İlçe Birinciliği elde etmiştir öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

1. Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat ayı teması olarak seçilen “Deyimler ve Atasözleri Okumaları” kapsamında deyim ve atasözlerimizin öğrenciler tarafından araştırılması ve öğrenilmesi amacıyla “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin atasözleri ve deyimleri araştırmaları için belli bir süre verildi. Ardından öğrencilerden atasözü veya deyim seçerek bunları resim şeklinde ifade etmeleri istendi. Hazırlanan resimler okul koridorlarında sergilendi ve diğer öğrencilerin de yapılan çalışmaları görmeleri sağlandı.

2. Öğrencilerin yaptığı atasözü ve deyim araştırmalarının ardından sınıflarda “Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler sınıfta gruplara ayrılarak atasözü ve deyimleri konuşmadan jest ve mimikler yoluyla grup arkadaşlarına anlattı. Yapılan puanlama ile birinci olan gruplar ödüllendirildi. Bu etkinlik yoluyla atasözleri ve deyimlerin öğrenilmesi ve anlamlarının pekiştirilmesi sağlandı.

SULTANHANI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OCAK AYI FAALİYET RAPORU

1. “Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma” etkinliği düzenlendi. Divanu Lugati’t Türk içinden anahtar kelimeler belirlendi. Bu anahtar kelimeler sınıf tahtasına yazıldıktan sonra anlamları araştırıldı. Sınıflarda 3 veya 4 kişilik gruplar oluşturularak seçilen anahtar kelimelerle grup hâlinde hikâyeler yazmaları istendi. Hikâye yazma sürecinde öğrenciler arasında dolaşılarak sorular cevaplandı. Gruplar tarafından yazılan hikâyeler grup sözcüsü tarafından sınıfla paylaşıldı. Bu hikâyeler üzerinden gönüllülere söz verilerek tartışma ortamı oluşturuldu. Son olarak yazılan hikâyeler sınıf panolarında sergilendi. Bu çalışma sayesinde öğrencilerin Divanu Lugati’t Türk içinden seçilen kelimelerin öğrenciler tarafından içselleştirilmesi sağlandı.

2. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen liseler arası deneme yarışmasına katılım sağlandı. Öncelikle yarışma şartnamesi tüm sınıflarda öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilerin Divanu Lugati’t Türk hakkında araştırma yapmaları ve elde ettikleri bilgiler ışığında birer deneme yazmaları istendi. Yazılan denemeler arasından 9/B sınıfı öğrencisi tarafından yazılan deneme okul birincisi olarak belirlendi. Bu eser ilçe yarışmasında da birincilik elde ederek il yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Ara

Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Neslihan İÇLİ ve Şube Müdürümüz Sayın Fatih CEYLAN'a hediylerinden ve tebirklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.

Ara

1. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen “Sözlük Tasarım Yarışması”na katılım sağlandı. Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden seçilen kelimelerden oluşturulan tematik sözlükler hazırlandı. Hazırlanan sözlükler arasından 10/A sınıfı öğrencisi Ayşe Dilan KARLIER’in çalışması okul birincisi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi. Öğrencimiz bu sözlükle ilçede ikincilik kazandı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan törende ödüllendirildi.

2. Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen en güzel cümle/afiş yarışmasına katılım sağlandı. Safahat Sözlüğü’nden seçilen en az 3 kelimeden oluşan cümleler ve bu cümlelerin yer aldığı afişler hazırlandı. Hazırlanan afişler arasından 9/B sınıfı öğrencisi Şeyma SARI’nın çalışması okul birincisi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.  Öğrencimiz bu çalışmasıyla ilçede birincilik kazandı.

3. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Safahat konulu çevrim içi bilgi yarışmasına öğrencilerimizin katılması sağlandı. Aralık ayı başında duyurusu yapılan yarışmaya öğrencilerimiz 23 Aralık 2023 tarihinde saat 19.00’da internet üzerinden katıldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayı etkinliklerinden olan "Safahat Sözlüğü" yarışmasında Okulumuz 10/A sınıfı öğrencilerinden Ayşe Dilan KARLIER İlçede ikincilik elde etti. Öğrencimiz Ayşe Dilan KARLIER ve Danışman Öğretmenimiz Buğra UYANIR'ı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Öğrencimiz Ayşe Dilan KARLIER 20/12/2023 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen ödül töreninde ikincilik ödülünü aldı. Ödül için Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Neslihan İÇLİ ve Şube Müdürümüz Sayın Fatih CEYLAN'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Okul Yıllık Faaliyet Planı kapsamında 20.11.2023 – 24.11.2023 tarihlerinde yapılması planlanan “Bilen Oturur” etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik için öncelikle öğrencilerin öğrendikleri eş anlamlı kelimelerin listesi çıkarıldı. Listeden çeşitli kelimeler seçilerek bunlar eş anlamlılarıyla birlikte karışık bir biçimde sınıf tahtasına yazıldı. Sınıftaki tüm öğrenciler tahtaya kaldırıldı ve kelimeleri gözden geçirmeleri için süre verildi. Düşünme süresinin ardından tüm öğrencilere kelimeler sırayla sorularak bunların eş anlamlılarını bilmeleri istendi. Sorulan kelimelerin eş anlamlısını bulan öğrenciler yerlerine oturdu. Tahtadaki tüm kelimelerin eş anlamlıları bulunana kadar etkinliğe devam edildi. Bu sayede hem öğrencilerin eş anlamlı kelimeleri öğrenip öğrenmedikleri belirlendi hem de öğrenilen kelimelerin pekiştirilmesi sağlandı.