T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / SULTANHANI - Sultanhanı Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024

Bu kategoride 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili olarak okulumuzda yapılan faaliyetler hakkındaki haber ve bilgiler yer almaktadır.

Nis

Hedef YKS 2024 projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerimizin TYT Denemeleri devam ediyor. Ara tatil öncesi öğrencilerimizin durumlarını öğrenmek için yaptığımız deneme sonuçlarına göre öğrencilerimizin tatili verimli geçirmeleri için planlamalar yapılacaktır.

Nis

Hedef 2024 YKS porogramımız kapsamında 11. sınıf öğrencilerimize yönelik SEVİYE TESPİT SINAVI yapıldı. Öğrencilerimizin 2024 YKS sınav hazırlıklarına destek olmak amacıyla belirli aralıklarla TYT ve AYT denemelerinin devam etmesi planlanıyor.

Mrt

Meslek tanıtım günlerimizde bu hafta öğrencilerimize Vaizlik, İmam-Hatiplik, Müezzün-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticiliği mesleklerinin tanıtımını yaptık. İlçe Müftülüğüne bağlı çalışan Kıymetli Hocalarımız öğrencilerimizle bir araya geldiler ve onlara yaptıkları mesleğin gerekliliklerini ve sorumluluklarını anlattılar. Vaizlik, İmam-Hatiplik, Müezzün-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticiliği mesleğini yakından tanıyan öğrencilerimiz kıymetli zamanlarını bize ayıran Sayın Abdullah ÇELİK'e (Vaiz) ve Sayın H. Hüseyin İNGİT'e (İmam-Hatip) teşekkür ediyorlar.

Şbt

Hedef YKS 2024 projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerimizin TYT - AYT Denemeleri devam ediyor. Yarıyıl tatili öncesi yaptığımız deneme ile tatil dönüşü yapılan denemelere baktığımızda öğrencilerimizin tatili verimli geçirdikleri gözlemlendi.

Şbt

2024 YKS BAŞVRULARI BAŞLADI!

Ock

  ÖSYM tarafından yapılacak olan 2024 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın başvuruları başlamıştır. Başvurular https://ais.osym.gov.tr/ linkinden yapılmaktadır.

Ock

1. DÖNEM SONU PERFORMANS DEĞERLENDİRME DENEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ock

12. Sınıf öğrencilerimizin YKS-2024 çalışmalarında stres yönetimi hakkında seminer verildi. Semineri düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

Ock

Aksaray Din Öğretim Genel Müdürlüğü kapsamında Şube Müdürümüz Sayın Süleyman BOZOVA başkanlığında HEDEF YKS-LGS il koordinatörler toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan fiikir alışverişleri sayesinde Okullarımızda projeye yönelik fikirler ortaya çıktı.

Ara

Meslek tanıtım günlerimizde bu hafta öğrencilerimize polislik mesleği tanıtımı yaptık. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çalışan fedakar polislerimizden Sayın Recep CANPOLAT öğrencilerimizle bir araya geldiler ve onlara yaptıkları mesleğin gerekliliklerini ve sorumluluklarını anlattılar. Polislik mesleğini yakından tanıyan öğrencilerimiz İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve polislerimize minnettar...

Ara

Hedef YKS 2024 kapsamında öğrencilerimize üniversiteye hazırlık çalışmarıyla ilgili yapılacak faaliyetlerin anlatılmış olduğu afiş ve broşür çalışmalarımız hazırlanarak Okulumuzun farklı yerlerine asılmış, öğrenci ve veli gruplarında paylaşımlar yapılmıştır.

Ara

Öğrencilerimizin yorum ve muhakeme gücünü artırabilmeleri ve YKS'ye daha etkili hazırlanabilmeleri için çeşitli çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda:

1. YKS'de önceki yıllarda çıkmış veya önümüzdeki yıllarda çıkması beklenen sorulara yönelik soru çözüm taktikleri geliştirilebilmesi amacıyla gruplar halinde soru çözüm saatleri gerçekleştirildi. Sorular hakkında öğrencilerin düşünme şekilleri tespit edilerek değerlendirildi ve daha etkili taktikler varsa onlar öğrencilere tanıtıldı.

2. Meslek derslerinde daha başarılı olabilmeleri amacıyla MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli soruları öğrencilerimize test şeklinde verildi ve "Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati" uygulaması gerçekleştirildi.

Yapılan bu etkinliklerle öğrencilerimizin hem meslek derslerinde hem de üniversiteye hazırlık sürecinde daha başarılı olma yolları konusunda rehberlik yapıldı.

Ara

DYK kurslarımıza katılım sağlayan öğrencilerimizin velilerine devam devamsızlık durumlari hakkında bilgiler verildi. Ayrıca kursa katılımların geçen döneme göre daha yüksek olduğu belirtildi. İzinsiz devamsızlık durumlarında kurs listesinden çıkarılacağı hatırlatıldı. Coğrafya Öğretmeni Fatih COŞGUN ve Müdür Yardımcımız Abdullah BAĞ devamsızlık yapan öğrencilerin ailelerine hemen mesaj atıldığını ve ayrıca arandığını belirtti. Kurs devamlığın konular ve ders açısından da önemi vurgulandı. 2023/2024 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi temennisi ile birlikte velilerin sorularına yanıt verilerek toplantı sona erdi

Ara

Okulumuz Müdür Yardımcımız Abdullah BAĞ organizasyonu ile daha önceki yıllarda Okulumuzdan mezun olan öğrencimiz, mevcut öğrencilerimize tecrübelerini paylaştığı "Mezunlar Semineri" Okulumuz 12. sınıfarında düzenlendi. Öncelikle davetimizi kabul eden Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Fatma Zehra TOSUN' a ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize tüm teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda 12. sınıflara yönelik Üniversiteye Hazırlık amaçlı devam eden DYK'ların verimliliğini değerlendirmek için DYK Deneme Sınav Takvimi planlandı.