May

"TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ" YENİ MÜFREDAT TASLAĞI, KAMUOYUNUN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, https://gorusoneri.meb.gov.tr adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

May

Sultanhanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün planladığı Oku-Kazan Yarışmasında 9. sınıfların sorumlu olduğu "Mavi Kuş" adlı eserin sınavı yapıldı.

Nis

Eğer bir okulda başarı isteniyorsa okul ve veli iş birliği içinde olmalıdır. Bir çocuğu yetiştirmek ve doğru yönlendirmek sadece bir kişinin sorumluluğuna bırakılırsa orada başarıdan söz etmek mümkün olmaz. Biz de çeşitli aralıklarla velilerimizi okulumuza davet ediyor ve başarı, devamsızlık gibi konularda onları bilgilendiriyoruz. Tabi biz de öğrencilerimizle ilgili onlardan bilgi alarak el birliği içinde başarıya odaklanıyoruz.

Mrt

Vakti Kuşanma Projesi kapsamında Mart ayı etkinliği olarak "Her Yerde Namaz" konulu sergi düzenledik. Etkinlik sürecini planlayan İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Emine ÖZCAN'a ve güzel resimler çizen kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sergimizi ziyaret eden Sultanhanı İlçe Kaymakamımız Sayın Serkan ALA'ya ve İlçe MEM Şube Müdürümüz Sayın Neslihan İÇLİ'ye teşekkür ediyoruz.

Mrt

Tarihimizin şeref sayfalarından ve en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Zafer'nin 109. yıl dönümü okulumuz tarafından yapılan ilçe programıyla kutlandı. Sultanhanı Ortaokulu Konferans Salonu'nda yapılan programa Sultanhanı Kaymakamı Sayın Serkan ALA ve değerli protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program; Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Okul Müdürümüz Sayın Sadık ATEŞ'in günü anlam ve önemini belirten konuşması ve şiirlerin okunması ile devam etti. Ardından, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Buğra UYANIR rehberliğinde hazırlanan "Bir Hilâl Uğruna" adlı oratoryo sahnelenerek program sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, Şehitleri Anma Günü münasebetiyle başta Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şâd olsun.

Mrt

04/03/2024 tarihinde saat 11.15'te Okulumuz personeli ve öğrencileri ile beraber "Deprem Tatbikatı" yapıldı. Tatbikatta görülen eksikliklerin giderilmesi için eğitim planlamaları yapılıyor.

Şbt

Berat Kandilimiz Mübarek olsun. İkramların yanında güzel dualar hazırlayan 11/A sınıf kız öğrencilerine ve Emine ÖZCAN'a teşekkür ederiz.

Şbt

'Bağımlılık' insan hayatını olumsuz etkileyen en zararlı davranış bozukluklarından biridir. Özellikle ergenlik çağı, gençler için riskli bir dönemdir. Biz de bu gençleri eğitmek, gelebilecek tehlikelere karşı uyarmak adına İlçe Sağlık Müdürlüğünden Hemşire Ayşegül Hanım öğrencilerimize Kanser Farkıdanlığı ve Tütün Bağımlılığı hakkında hakkında bilgiler verdi.

Şbt

06 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremlerin üzerinden bir yıl geçti. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Okulumuzda bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılının 1. Dönemi sonunda Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İl Milli Eğitim Bakanlığımızın emriyle 15-19 Ocak 2024 tarihleri arasında Dönem sonu etkinlikleri gerçekleştirildi.

9 ve 10. Sınıf öğrencilerimize yarıyıl tatilinde 1. dönem işledikleri konuların tekrarı için Milli Eğitim Bakanlığımızın gönderdiği Çalışma Kitapları dağıtılmıştır.

12 Ocak 2024 akşamında Pençe-Kilit Operasyon Bölgesinde şehit olan askerlerimiz anısına Milli Eğitim Bakanımızın isteği doğrultusunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Sonrasında 12/B Sınıfı ve Sınıf Rehber Öğretmeni Emine ÖZCAN'ın hazırladığı Şehitleri Anma Programı gerçekleştirildi.

11/01/2024 akşamı Regaib Kandili gecesi ve ertesi günü üç ayların başlangıcı olması münasebetiyle Okulumuz İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Emine ÖZCAN rehberliğinde öğrencilerimizin hazırladığı pano ve ikramlarla Üç Aylar'a "Merhaba!" dedik.

Sultanhanı İlçe Tarım Müdürlüğü'nün kıymetli çalışanları tarafından Okulumuz öğrencilerine "Su Verimliliği" konulu seminer verildi.